آخرین اخبار
لود
۱۴۰۱ / ۱ / ۲۷ ۰۹:۰۹
صفحه اصلی / سلامت
طرز تهیه آش ترش نهاوند یکی از غذاهای سنتی آش ترش مختص شهرهای ملایر و همان و بروجرد و نهاوند است. این آش با کشمش سرخ شده، نخود و لوبیا، سبزی، پیاز داغ، ترشی یا سرکه و شیره انگور یا شیره ازگیل پخته میشود.
آش ترش نهاوند ، از دیرباز در غذاهای سنتی در ایرانیان از جایگاه ویژهای برخوردار بوده؛ در این میان انواع آش ها نیز از این گردونه مستثناء نبودهاند، تنوع رنگی و طعمی موجود در غذاها و دسر های ایرانی لذت دورهمیهای خانوادگی را دو چندان کرده است؛ قابل ذکر است که آش ترش نهاوند در میان انواع آشها از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.
لذا در این مجال به بررسی طرز تهیه آش ترش نهاوند که از محبوبیت بیشتری نسبت به بقیه آش ترش ها برخوردار است میپردازیم.
طرز تهیه آش ترش نهاوند، چناچه شما هم در این روزهای سرد زمستانی مایلید برای خانواده خود یک آش خوشمزه و صد البته مقوی تهیه کنید بهتر است سری به شهرهای غربی کشورمان بزنیم و با طرز تهیه آش ترش آنها آشنا شویم. این آش را بسیاری از مردم همدان و نهاوند و چند شهر دیگه تهیه میکنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترش محلی ملایر
آش ترش مختص شهرهای ملایر و همدان و بروجرد و نهاوند همچنین استان زنجان و استان مازندران است که در آن از برگه زردآلو، رشته و آلوچه استفاده میشود، برای آموزش این آش خوش طعم خوشمزه با ما در ادامه همراه باشید.
1-لوبیای پخته شده: یک پیمانه
2-نخود پخته شده: یک پیمانه
3-عدس پخته شده: یک پیمانه
4-هویج پخته و خرد شده: یک پیمانه
5-پیاز: یک عدد بزرگ
6-چغندر خرد شده و پخته شده: یک و نیم لیوان
7-سبزی آش شامل اسفناج، تره، گشنیز، جعفری: ۳۰۰ گرم
8-برگه زردآلو: یک پیمانه
9-آلوچه: یک پیمانه
10-رشته آش: ۲۰۰ گرم
11-آب غوره: نصف لیوان
12-پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ به مقدار لازم
برای تهیه این آش حبوبات را از شب خیس کنید تا هم نفخ شان از بین برود و هم راحتتر پخت شود؛ در ابتدای کار هویج را به صورت نگین خرد کرده و در یک قابلمه به همراه آب روی حرارت میگذاریم تا بپزد؛ چغندر را هم به همین روش میپزیم، نخود و لوبیا را در قابلمه های جداگانه بر روی شعله گاز قرار داده و اجازه میدهیم به پخت کامل برسند.
در ادامه پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد کرده و به همراه روغن، روی حرارت تفت میدهیم سپس سبزی آش را به همراه یک پیمانه برگه زردآلو، یک پیمانه آلوچه و یک لیتر آب به آش اضافه و حدود ۴۰ دقیقه تامل میکنیم تا همه مواد باهم بپزند، سپس نخود و لوبیای پخته شده را به همراه هویج و چغندر پخته و خرد شده به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و هم میزنیم تا همه مواد باهم مخلوط شود.
در مرحله آخر ۲۰۰ گرم رشته آش را هم اضافه کرده و زمان میدهیم تا همه مواد آش به خوبی با هم بپزند، در انتهای پخت کمی نمک به همراه نصف لیوان آب غوره یا هر مقداری که تمایل داشتید به آش اضافه و صبر میکنیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
در نهایت آش خوشمزه و مقوی خود را با پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید و از خوردن این آش خوش رنگ و خوش طعم در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
نکته مهم: توجه داشته باشید که مقدار آب غوره کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
* چناچه حبوبات را از شب قبل پخته اید، حتما به خاطر داشته باشید که آب اضافی آن را دور بریزید.
* برای اینکه مزه آش ملس شود، کمی شکر به لبو اضافه کنید و پس از پخته شدن آب لبو نیز به آش اضافه میشود.
* اضافه کردن آب لبو به آش سبب میشود غذا خوش طعم تر شده و رنگ زیبایی نیز پیدا کند.
* اگر آب آش کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
*******************************************************************************************
مقالات مرتبط:
طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک رستورانی + ویدئو
طرز تهیه خامه کیک قنادی در منزل با خامه صبحانه
در حال بارگزاری نظرات ...