آخرین اخبار
لود
۱۴۰۱ / ۱ / ۲۷ ۰۹:۳۰
صفحه اصلی / سلامت
بواسیر داخلی چیست؟ آیا شماهم از بیماری دردناک بواسیر رنج میبرید؟ پس بهتر است این مقاله را در 10 دقیقه مطالعه نموده تا با علل ایجاد این بیماری دردناک آشنا شده و از بروز و یا پیشرفت این بیماری طاقت فرسا جلوگیری نمایید.
به زبان خیلی ساده متورم شدن رگ های وریدی مقعد را بواسیر و یا هموروئید می گویند، که خود به دو نوع تقسیم می شود:
اگر رگ های بیرونی مقعد متورم شود که با دست قابل لمس و با چشم قابل مشاهده است بواسیر خارجی رخ می دهد.
و اگر رگ های درون مقعد متورم شود بواسیر داخلی رخ داده است که در این مقاله به توضیح مفصل این نوع بواسیر پرداخته ایم.
بواسیر داخلی و یا هموروئید داخلی زمانی بوجود می آید که سیاه رگ های درون مقعد متورم شده باشد. شدت درجه این بیماری بستگی به میزان بیرون زدگی آن دارد. فرد مبتلا به این بیماری ممکن است روی مدفوع خود رگه هایی از خون مشاهده کرده و یا بسته به شدت بیماری شاهد قطرات خون در کاسه توالت بوده و یا در مراتب شدیدتر دچار خونریزی شود.
بواسیر داخلی در ابتدا به صورت رگ های ورم کرده کوچک درون مقعد است که در این صورت بدلیل عدم ایجاد درد ممکن است بیمار بوجود آن پی نبرد، و از طرفی دیگر چون این بیماری در روده بزرگ بیمار و در عمق داخلی مقعد است قابل مشاهده نیست.
هموروئید داخلی گرچه در ابتدا کوچک است ولی اگر عامل ایجاد آن از بین نرود با گذشت زمان بزرگتر شده و حتی ممکن است به صورت برآمدگی هایی خارج از مقعد نمایان شود. از این رو بواسیر داخلی به چند درجه تقسیم می شود.
بیشتر بدانید: معرفی بواسیر خارحی همراه با نحوه پیشگیری و نحوه درمان قطعی
خونریزی؛ مهمترین و مشهودترین علائم بواسیر داخلی خونریزیست که مقدار این خون بسته به درجه بواسیر گاها از چند قطره گرفته تا مقدار زیادی خون بعد از اجابت مزاج است.
خروج ترشحات لزج از مقعد؛ به ماده لزجی که سوای مدفوع از مقعد خارج می شود ترشحات مقعدی می گویند. بواسیر داخلی یکی از علل خروج این ترشحات است.
خارش و سوزش در مقعد؛ یکی دیگر از علائم این بیماری سوزش و خارش شدید بعد از هر بار دفع مدفوع است.
درد در مقعد؛ بواسیر داخلی برخلاف بواسیر خارجی از درد کمتری برخوردار است و گاه بی درد است طوریکه بیمار متوجه آن نمی شود. ولی اگر هموروئید ذخایر خونی خود را از دست بدهد باعث بروز درد بسیار زیادی میشود.
زائده های هموروئیدی؛ متورم شدن سیاه رگ های انتهایی مجرای مقعدی یکی دیگر از علائم بواسیر داخلی است که بسته به درجه بواسیر ممکن است داخل مقعد بوده و دیده نشوند و یا خارج از مقعد بود و حتی موجب انسداد روده شوند.
خروج ناکام مدفوع؛ باریک شدن، تغییر اندازه غیر طبیعی مدفوع، عدم اختیار بر دفع مدفوع، یکی دیگر از علائم این بیماریست.
بواسیر داخلی درجه یک در داخل مقعد انسان قرار دارند و افتادگی و ورم سیاه رگ ها به اندازه ایست که به هیچ عنوان بیرون زده نمیشوند و تنها علامت آن خونریزیست.
در بواسیر داخلی درجه دو سیاهرگ های داخل مقعد دچار افتادگی بیشتری شده و هنگام دفع مدفوع خارج شده و با پایان اجابت مزاج خود به خود به داخل مقعد باز میگردند. در واقع در این نوع بواسیر علاوه بر خونریزی زائده هموروئیدی نیز وجود دارد.
بواسیر درجه سه همانند بواسیر درجه دو است با این تفاوت که در این نوع بواسیر زائده هموروئیدی خارج شده همراه مدفوع دیگر خود به خود به داخل مقعد بازنمیگردد و باید با فشار دست به داخل بازگردد.
بواسیر داخلی درجه 4 شدیدترین نوع بواسیر است زائده هموروئیدی به حدی افتاده و بزرگ میشود که نه تنها از مقعد خارج می شود بلکه دیگر با دست نیز نمی توان آن را به داخل مقعد بازگرداند. این نوع بواسیر خطرناک بوده و حتی ممکن است موجب انسداد روده شده و توانایی دفع مدفوع را از بیمار سلب کند. این بیماری نیاز به درمان فوری دارد.
از علل ایجاد بواسیر داخلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
یبوست و یا اسهال مزمن یکی از دلایل اصلی ایجاد بواسیر داخلی است، این دو عامل با ایجاد زخم و یا عفونت مقعدی باعث متورم شدم رگ های وریدی مقعد یا همان بواسیر می شوند.
فشار زیاد هنگام دفع مدفوع باعث متورم شدن رگ های مقعد و خونریزی می شود.
چاقی مفرط یکی دیگر از عواملی است که به دلیل فشار بر قسمت تحتانی بدن باعث متورم شدن رگ های وریدی مقعد و در نتیجه ایجاد بواسیر می شود.
بیشتر بخوانید تا درمان شوید: بهترین دارو برای درمان بواسیر (معرفی انواع پماد درمان بواسیر)
برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل اصلی یبوست می باشد و یبوست هم یکی از عوامل اصلی ایجاد بواسیر است.
مصرف اندک آب، کافئین و الکل نیز دیگر عوامل ایجاد این بیماری هستند. مایعات از طریق روده جذب می شوند به عبارتی آب ترکیب اصلی مدفوع است و اگر مقدار آب مصرفی روزانه کمتر از حد معمول باشد مدفوع نرمی خود را از دست داده و یبوست رخ می دهد.
تغییرات هورمونی مادر با اثرات سوءی که بر سیستم گوارش و روده ها برجا می گذارد منجر به ایجاد یبوست و در نتیجه ابتلا به بواسیر می شود. از دیگر عوامل ایجاد بواسیر در دوران بارداری می توان به افزایش فشار وارده جنین بر ارگان های گوارشی در طول بارداری اشاره کرد.
فشارهای وارده بر قسمت تحتانی مادر هنگام زایمان طبیعی و یا زایمان سخت نیز نقش قابل توجهی در ایجاد بواسیر دارد.
نشستن طولانی مدت چه در سرویس بهداشتی و چه در صندلی منجر به ایجاد بواسیر می شود. بیشتر افراد به دلیل نوع شغلی که دارند ساعت ها پشت میز بدون هر گونه تحرک و فعالیتی می نشینند که این خود عاملی است که در طول زمان منجر به ابتلا به این بیماری می شود.
برخی از ورزش ها به دلیل فشار زیادی که ب قسمت تحتانی بدن وارد می کنند منجر به متورم شدن رگ های وریدی مقعد و در نتیجه ایجاد بواسیر می شوند. بنابرین کسانی که مستعد بواسیر هستند بهتر است با دقت بیشتر و تحت نظر پزشک مربوطه ورزش هایی مانند وزنه برداری را انجام دهند زیرا در این نوع ورزش زمانی که فرد با وزنه روی زانو می نشنید فشار زیادی متحمل می شود که این فشار باعث متورم شدن رگ های وریدی مقعد می شود.
در حال بارگزاری نظرات ...